Programma

Programma zondag 22 juli 2018

GRATIS TOEGANG
De Volmolen in Epen gaat wederom het toneel vormen van de Heimansherdenkingsdag die in 2018 georganiseerd wordt door de stichting Ode aan Heimans in samenwerking met Natuurmonumenten en de Heemkundevereniging Epen. Deze bijzondere herdenkingsdag wordt mede mogelijk gemaakt dankzij financiële bijdragen van de Rabobank en de Gerardushoeve in Epen.

10.00 – 17.00 uur            In de Volmolen geeft een molenaar toelichting en draait er doorlopend een Powerpointpresentatie gemaakt door Leon Mertens van de Heemkundevereniging Epen.

10.00 – 17.00 uur            Bakker Marc bakt in het bakhuis de hele dag ambachtelijke (Heimans)broden en op het plein staat ‘Bakster’ uit Reijmerstok de lekkerste Limburgse vlaaien te bakken. Ze verkoopt ook stukken vlaai en belegde broodjes en kinderen kunnen voor € 5,00 per stuk appelvlaaitjes bakken.

10.00 – 17.00 uur            Een doorlopende OERRRRactiviteit voor kinderen, verzorgd door Natuurmonumenten.

10.00 – 17.00 uur Op het plein bij de molen is het de hele dag één en al bedrijvigheid. Joshua van de Varkenshoederij loopt er rond met zijn varkens en verkoopt enkele van zijn producten. Anne de Vreeze van de Kleikamer is aan het pottenbakken. Bandito verkoopt koffie, thee en biofris. Zef Roebroek staat er met mergellandhoeders, Mia Meyers zit te spinnen, siersmid Theo van Oppen geeft demonstraties en Wiel Schins geeft tekst en uitleg over fossielen.

11.00 – 12.00 uur Cultuurhistorische Heimanswandeling o.l.v. gids Herman van de Berg. Vertrek en aankomst bij de Volmolen. Vanwege het eerste lustrum wordt deze wandeling u gratis aangeboden. Maximaal 25 deelnemers, dus wie het eerst komt…

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *